Header image

Over ons/Pers

Op en Top Hollands

Bij Restaurant Greetje kunt u op originele wijze en in een gemoedelijke sfeer genieten van traditioneel Hollandse gerechten die met een knipoog naar de moderne tijd zijn bereid. Veel van onze gerechten vinden hun oorsprong in vergeten kookboeken en vanuit de overlevering.Oorspronkelijkheid is de rode draad die alles binnen Greetje verbindt, van ingrediënten tot en met de persoonlijke en vriendelijke bediening.

Al onze gerechten worden met liefde voor het vak en respect voor natuur en milieu bereid, hetgeen ook onze keuzes voor onze leveranciers bepaalt. Deze uitgangspunten worden ook gedeeld met onze leveranciers. 

Lees hier wat er over Greetje in de pers is geschreven:

NY TimesAmsterdam FoodieLonely PlanetThe GuardianFodor's TravelNY Times Travel MagazineThe Telegraph UKMrs PetticoatIamsterdamAmsterdam FoodieDutch GrubSecret EarthEllgeebeThe SpruceSociety WorldUSA Today.

Tot ziens bij Greetje.

René T Loven
Eigenaar


Reserveren

Openingstijden

Restaurant Open

  • Ma - Zo: 18.00 uur - 01.00 uur

Keuken Open

  • Maandag: 18:00 - 22:00
  • Dinsdag: 18:00 - 22:00
  • Woensdag: 18:00 - 22:00
  • Donderdag: 18:00 - 22:00
  • Vrijdag: 18:00 - 23:00
  • Zaterdag: 18:00 - 23:00
  • Zondag: 18:00 - 22:00

Impressies

Restaurant Greetje de beste plek in Amsterdam om heerlijk te genieten van culinaire geluksmomentjes van eigen bodem. Wij zijn gevestigd in een historisch deel van Amsterdam met het oude havengebied en de VOC pakhuizen, letterlijk om de hoek.

Tom Hienkens Chef-kok

Geboren en getogen als Noord Hollander is Tom niet vreemd met al het goede dat de provincie te bieden heeft. De Beemster, die bekend staat om zijn biologische landbouw, is dan ook niet voor niets het gebied waar hij zijn ingrediënten het meeste vandaan haalt: Beemster honing, Beemster kaas, Beemster appeltjes, Beemster knoflook, je vindt het in veel van zijn gerechten terug. Tom is naast een gepassioneerd kok ook iemand die zijn kennis en ervaring graag deelt met de volgende generatie. Hij doet dat in de hoedanigheid als leermeester

Sirvan Buçak Gastheer

Als 17 jarige leerling-kok kwam Sirvan 10 jaar geleden voor het eerst bij Greetje werken. Onder de bezielende leiding van de toenmalige Chef-kok Tjeerd Blom heeft hij de kneepjes van het koksvak geleerd. Vol enthousiasme en passie heeft hij die rol destijds vervuld. Na zijn sporen in de keuken verdiend te hebben wilde hij graag zijn vleugels verder uitslaan binnen het restaurant. En zo gebeurde het op 1 september 2014 dat Sirvan 'het gezicht' van Restaurant Greetje werd. Sirvan staat samen met zijn team van enthousiaste kelners garant voor een avond vriendelijk en gezellig gastheerschap. 

René T Loven Patron

Geboren en getogen in Weert, Limburg. Jongste telg uit een middenstandsfamilie. Na een carrière in binnen- en buitenland besloot ik in 2005 mijn droom en mijn passie te verwezenlijken in Restaurant Greetje. 'De eigen Hollandse keuken naar een hoger niveau tillen' daar was het allemaal om begonnen. Nog steeds doen we iedere dag met ons hele team precies dat. Met al het goede en lekkere dat de Nederlandse bodem en de Nederlandse wateren te bieden hebben, een onvergetelijke maaltijd serveren in een gemoedelijke professionele omgeving.


Locatie